Arsenal Trófeák

Arsenal Trófeák
5 (100%) 1 Szavazat

Arsenal Trófeák

 

A 2006/2007-es szezon volt az utolsó az Arsenal élő legendájának Thierry Henry-nak! “Titi” szinte mindent elért amit labdarúgó megnyerhetett (Premier League bajnoki cím ‘02,04; FA-kupa győztese ’02 ’03 ’05; Ligakupa győztese ’02 ’04; gólkirály: 2001-02, 2003-04, 2004-05, 2005-06) kivéve a BL cím amit 2006-ban a Barcelona vett el tőlük! Henry a 2007-es átigazolási szezonban hagyta el hőn szeretett klubját az Arsenalt, a gránátvörös-kékek kedvéért. Ezek okát a BL megnyerésével indokolta. Mint az “Ágyúsoknál” itt is a 14-es mezszámot kapta.
Meccskép az Emirates stadionból (2007)
Eközben a megújult Arsenal várva várta az új 2007-2008-as szezon-nyitányt. A klub meglepően feledve játékos-veszteségeit a Fulham-et 2-1-re legyőzve mutatkozott be a Premier League első napján! A csapat nagyszerűen menetelt végig szinte ebben az idényben, de mint a legtöbb csapatnál itt is bekövetkeztek az állandó sérülések, a lendület visszaesése és persze a fáradtság is. Az F.A-kupában a Manchester United, a Liga-kupában a Tottenham, a Bajnokok Ligájából pedig a Liverpool búcsúztatta őket. A bajnokság dobogóján pedig a bronzérmet csípték el Wenger fiai. Mindezek ellenére remek szezont tudhattak maguk mögött. A következő szezon előtt távozott az “ágyúsok” német válogatott kapusa, Jens Lehmann, aki elképesztő védéseivel és botrányaival is nyomot hagyott az angol labdarúgás történetében, valamint a brazil szűrő, Gilberto Silva, de érkezett a kreatív francia szélső Samir Nasri és a tehetséges walesi belső középpályás, Aaron Ramsey. Jens Lehmannt Manuel Almunia pótolta a kapuban, aki már az ezt megelőző szezonban is rendszeresen védhetett, de ezúttal messze nem tudott olyan kiválóan teljesíteni. Az Arsenal szezonnyitó mérkőzésén Nasrinak mindössze négy percre volt szüksége, hogy betaláljon, ez volt a szezon első gólja is.
Az Arsenal 10-szeres FA Cup győztes
Az Emirates stadium megépítésére sok pénz került ki a klub kasszájából, és ez meglátszott az eredményeken is. 2005-től mindmáig nem sikerült semmilyen trófeát a klub vitrinjébe helyezni, és ezért nagyon sok kritika érta Arséne Wenger-t és a vezetőséget. A csapat a 2002-ben visszavonuló Tony Adams óta folyamatosan veszíti el kapitányait: először Patrick Vieira hagyta el a klubot a Juventus FC kedvéért, majd 2008-ban Henry, 2010-ben Fabregas igazolt a Barcelonához. 2012-ben Robin van Persie igazolt a Manchester Unitedhez, ezzel Thomas Vermaelenre hagyva a karszalagot, aki jelenleg is viseli. Az új igazolások messze nem elégítik a szurkolók igényeit, de bizalmuk töretlen a francia menedzserben.

2013-14-ben sok évnyi várakozás után végre trófeát nyert a csapat, az FA-kupa serleget emelhette a magasba a csapatkapitány, Thomas Vermaelen. Az idény előtti átigazolási időszakban a klub végre kész játékost igazolt Mesut Özil személyében. Az ágyúsok reménykednek benne, hogy egy újabb aranykor küszöbén állnak.

Forrás Wikipédia